Buurtactiviteiten

Naast belangenbehartiging stimuleren we ook onderstaande buurtactiviteiten die in Oude Gracht-Oost aangeboden worden.

Wilt u graag deelnemen aan één van deze activiteiten, of heeft u een andere activiteit in gedachten? U kunt het aan ons doorgeven via het contactformulier


De wandelgroep

Iedere maandagochtend om 09:30 uur wordt er gestart voor een tochtje (van 4-7 km) door de natuurlijke omgeving van de Oude Gracht. Iedereen kan deelnemen, aanmelden is niet nodig. We starten bij de toegangsweg van Lunetzorg ( Eckartdal) aan de Amazonenlaan. Na afloop om ca. 10:45 kunt u koffiedrinken in de Herberg van het Eckartdal.


Themabijeenkomsten

Regelmatig wordt er op zondagmiddag een themabijeenkomst in ‘Aan de Meet’ gehouden, over bv. kunst, muziek, reizen, gezondheid, milieu en meer. Naast een informatieve middag, bieden de bijeenkomsten ook de gelegenheid elkaar in een aangename sfeer te ontmoeten. 


Nieuwjaarsborrel

Aan het begin van het nieuwe jaar organiseert VOKE een nieuwjaarsborrel. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen of bijpraten. De nieuwjaarsborrel vindt plaats in buurthuis Aan de Meet aan de Amazonenlaan.


Plaatsing ‘wij gaan vegen’ borden

Buurtbewoners helpen actief mee aan het schoonhouden van de buurt. Wanneer er straatveegmomenten zijn ingepland door de gemeente plaatsen zij borden om buurtbewoners er op attent te maken hun auto te verplaatsen.


Jeu-de-Boules

In 2018 is er door de gemeente een jeu-de-boulesbaan aangelegd op het veldje naast de Petraschool, waar u buurtbewoners kunt ontmoeten en samen jeu-de-boules kunt spelen.


LeefbareBorders

Afgelopen jaar hebben enthousiaste buurtbewoners een aantal ochtenden onkruid gewied in de wijk en de zandbak schoongemaakt. We willen hier graag een vervolg aan geven en onze andere wensen over het groen kenbaar maken (bv. vervanging van borderplanten, meer bomen, een moestuin, nieuwe speeltoestellen, etc.) Zo kunnen we het groene en leefbare karakter van onze buurt behouden en verbeteren. Wilt u meedoen en/of uw ideeën met ons delen, stuur dan een email naar groenborders@oudegrachtoost.nl.


Handwerken

Ligt er nog een haakwerkje op u te wachten? Heeft u een sjaal in spé die nog op de priemen staat? Of een borduurwerk wat maar in de verpakking blijft liggen? Misschien bent u er nog niet aan toe gekomen of mist u gewoon gezelligheid tijdens het handwerken. Dit najaar starten we bij ‘Aan De Meet’ met een handwerkgroep. De toegang is gratis, een drankje en hapje zijn voor eigen rekening. Neem uw werk en bijbehorende materialen mee en schuif gezellig aan!


Burendag

Op de landelijke Burendag organiseren Oude Gracht-West en Oost gezamenlijk een feest voor geheel Oude Gracht.

Adopteer een Straat (schoonhouden van de buurt)

Via Adopteer een Straat zijn veel buurtbewoners actief als het gaat om het opruimen van zwerfafval. Als u mee wilt helpen krijgt u een prikker te leen en kunt u als officiële vrijwilliger van leuke voordelen genieten.


Buurtpreventie

In de Oude Gracht-Oost is er een buurtpreventieteam van een twintigtal buurtbewoners acties. Zij doen regelmatig hun rondes door de buurt en hebben contact met de wijkagent bij verdachte situaties. Als u interesse heeft om mee te lopen of mee te doen aan de buurtpreventie app kunt u zich aanmelden via buurtpreventie@oudegrachtoost.nl.

Het Repair Café Eindhoven Woensel

Elke vrijdag van 14 tot 17 uur terecht in de sociëteit Andromeda, Firmamentlaan 1 terecht bij het Repair Café voor reparaties aan o.a. (klein) meubelen, elektrische huishoudelijke apparaten, speelgoed, klokken en tuingereedschap. Reparatie is gratis, een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld. 

Meer informatie vindt u op www.repaircafeeindhoven.nl


Bridgeclub Oude Gracht

Bridge wordt ook in “Aan de Meet” gespeeld en wel op de woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. “Bridgeclub Oude Gracht” bestaat al ruim 30 jaar en is in onze buurt opgericht voor en door buurtbewoners. Er zijn rond de 90 leden die in drie groepen spelen, wel serieus, maar niet met het mes op tafel! Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom, van beginnende tot ervaren bridgers.


AED’s

Onze buurt heeft de status van 6-minuten zone. Dit houdt in dat een buurtbewoner met een hartaanval via 112 binnen 6 minuten geholpen kan worden. We hebben voldoende AED’s in de wijk, maar kunnen wel wat extra hulpverleners gebruiken. Via FACT opleidingen kunt u een (herhalings)cursus voor AED-hulpverlener. Meer informatie vindt u op: www.facts-opleidingen/agenda