GROENONDERHOUD Oude Gracht-Oost

Begin 2021 kwamen buurtbewoners uit de Eratolaan en Dolonstraat samen om over het onderhoud van de openbare groenborders te praten. De laatste jaren is door de Gemeente Eindhoven flink bezuinigd op groenonderhoud. Het onkruid heeft vrij spel en bemesting van borders en bomen is al lang niet meer gebeurd. Ook het speeltuintje aan de Dolonstraat is aan een onderhoudsbeurt toe. Aanleiding om contact te leggen met de Gemeente Eindhoven. De gebiedscoördinator is enthousiast over ons plan en legt contact met de Ergon. Wij informeren de buurtbewoners rond de speeltuin. 

In september en oktober zijn we twee zaterdagochtenden aan de slag gegaan. De Ergon regelde hulp, die gereedschap meebracht en ‘groenafval’ afvoerde. Wie niet mee kon doen, zorgde voor koffie en lekkers. Beide ochtenden sloten mensen zelfs spontaan aan. We hebben onkruid langs de randen van de borders en bij schuttingen verwijderd en het zand van de zandbak schoongemaakt. Het was leuk om op deze manier kennis te maken met elkaar en het resultaat was duidelijk zichtbaar. We willen hier graag een vervolg aan geven en onze andere wensen over het groen kenbaar maken (bv. vervanging van borderplanten, meer bomen, een moestuin, nieuwe speeltoestellen, etc.) Zo kunnen we het groene en leefbare karakter van onze buurt behouden en verbeteren. Een groene buurt verbindt en vergroot het welzijn van de bewoners. 

De eerstvolgende bijeenkomst is begin 2022. Wilt u meedoen en/of uw ideeën met ons delen, stuur dan een email naar groenborders@oudegrachtoost.nl

One thought on “GROENONDERHOUD Oude Gracht-Oost

  1. Op 8 februari 2022 heb ik een aangetekende brief gestuurd naar het College van Bestuur van het Summa College over de milieuaantasting door peuken rond de vestigingen aan Argonautenlaan, Sterrenlaan en Jasonstraat. Zojuist heb ik een constructief gesprek gehad met het hoofd Beheer Campus Sterrenlaan en een lid van de Raad van Bestuur. Er komt een actieplan om de zwaarbelastende peuken uit het milieu te weren. Ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *