Voorontwerp Bestemmingsplan Oude Gracht 2017

Op 1 maart is door de gemeente Eindhoven het Voorontwerp Bestemmingsplan Oude Gracht 2017 ter inzage gelegd en opengesteld voor reacties.
Op 16 februari is er, in aansluiting hierop, een goed bezochte inloopavond geweest in de Herberg van Lunet. Een aantal aanwezigen heeft hier zijn mening kenbaar gemaakt aan de ambtenaren van de gemeente.

De plannen zijn een door de wet voorgeschreven actualisering. Dit plan is niet bedoeld om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken.

VOKE heeft het ontwerp en de bijbehorende kaarten bestudeerd en vergeleken met het vigerende bestemmingsplan. Voorts hebben we gekeken naar de regelgeving. In het bijzonder hebben we gelet op woningsplitsing. In 2 brieven hebben wij onze reacties kenbaar gemaakt. U vindt ze hieronder.

2017-007 Reacties Voorontwerp Best. Plan Oude Gracht 2017 (pdf)
2017-014 Reacties 2 Voorontwerp Best. Plan Oude Gracht 2017 (pdf)

One thought on “Voorontwerp Bestemmingsplan Oude Gracht 2017

  1. Compliment voor deze actie richting de Gemeente.

    Over 3.6.2 de Dooigraaf heb ik een ander verhaal dat meer plausibel lijkt en in ieder geval leuk is. De naam Dodegraaf vond ik ooit op een kadastrale kaart. Hij werd zo genoemd omdat hij heel vaak droog stond. De Baron had hem laten graven om ‘s winters hoge waterstand snel af te voeren en zo overstroming van de beek bij het Kasteel te voorkomen. Het rechtlijnig verloop van de “graaf” duidt op een technische ingreep. Wel is goed denkbaar dat met die ingreep een meanderende zijtak van de Dommel recht is getrokkken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *